Sunday, May 29, 2022

Sanatate emotionala

    Ce este sanatatea emotionala?

    Sanatatea emotionala este capacitatea unei persoane de a-si accepta si gestiona emotiile in diferite situatii.

        SFATURI PENTRU A-TI IMBUNATATI SANATATEA EMOTIONALA:

   1. Nu te lasa coplesit de emotiile negative. Inainte sa te descarci, incearca sa gasesti motivul pentru care  simti acea emotie si pune-ti cateva intrebari: "Ce consecinte vor avea aceste emotii negative asupra mea si asupra celorlati?", "Care este cauza acestor emotii?", "Este bine sa reactionez asa?", "Ce pot face pentru a ma scoate din acesta stare/ pentru a schimba acesta situatie in care ma aflu?".  Este important sa intelegem ca doar noi putem "permite" unei situatii sau unei emotii negative sa puna stapanire pe viata noastra si ca, consecintele acestora pot afecta persoane din jurul nostru.


    3. Bucura-te de lucrurile "marunte" din viata ta. Gandeste optimist .Fii recunoscator in fiecare zi pentru ce ti-a oferit Universul/ Dumnezeu. Bucura-te de clipele petrecute cu cei dragi. Nu sti niciodata ce intorsatura pot lua lucrurile.

   

    4. Spune-le persoanelor ce ai pe suflet. Descarca-te de o incarcatura emotionala pe care ai putea-o avea. Incearca sa vorbesti cu o persoana de incredere despre trairile tale sau despre ce simti in momentul respectiv.  

    5. Mananca corespunzator. Alimentatia poate influenta starea ta emotionala..

    6. Petrece mai mult timp in natura.

    7. Traieste in prezent. Nu te mai invinovati pentru actiunile tale din trecut. Chiar daca te invinovatesti nu poti schimba cu nimic situatia, dar poti schimba modul in care vei actiona pe viitor. Nu-ti mai face grij pentru lucrurile pe care nu le-ai realizat.

   8. Relatiile cu cei din jur influenteaza fericirea. Fi sociabil si deschis cu cei din jur. Nu manifesta ura fata de nimeni indiferent de situatie si incearca sa ierti cat mai mult. Incearca sa fi bun si sa ajuti cat mai multe persoane. 


   9. Gaseste-ti propriul mod de exprimare a sentimentelor. Incearca sa gasesti un hobby sau o activitatea care te scoate dintr-o stare negativa sau care iti cultiva rabdarea.

  10. Gaseste-ti scopul in viata. Propuneti anumite obiective de atins si pune-le in aplicare.  

  11. Nu te compara cu persoane din jurul tau. Fiecare are persoana are calitatile si defectele ei. Comparatiatiile cu ceilalti sunt folositoare doar daca oamenii  invata ceva din acestea.

  

BIBLIOGRAFIE

imagini:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTM80pH8156ji1JtxHSHyUcdvvNl8KYMR9s2g26_zbLftTUS9OMeeureYAUFY9PAjlCRVk&usqp=CAU

https://i1.wp.com/www.creatissimo.ro/wp-content/uploads/2016/05/plimbari-300-x-199.jpg?fit=300%2C199      

https://media.monitorulsv.ro/poze/2020/03/10/600893mare.jpg














No comments:

Post a Comment

Legatura dintre emotii, gandire si sanatate fizica

                              Cu totii stim ca  alimentatia sanatoasa, programul de somn corespunzator si efortul fizic ajuta la mentinerea...